Världens bästa golfspelare

Det finns de som inte bara har golf som ett nöjesverktyg eller att man spelar lite grand, utan som har golfen som sitt yrke och därmed kan titulera sig en av de bästa i världen. Dessa personer har under sin livstid mer eller mindre spenderat all vaken tid åt golfen och satsat allt och lite till på att bli bäst. Hur man däremot rankar någon till världens bästa golfspelare kan man däremot tvista om. Det finns dock vissa personer som vunnit fler tävlingar än någon annan, som presterad bättre än någon annan och som till och från gjort betydligt mer intryck än andra.

Tiger Woods

Tiger Woods kan sägas vara en av världens bästa golfspelare, som både blivit rankad etta flera gånger och som vunnit många golftävlingar. Tiger Woods inledde sin karriär hösten 1996 och gjorde snabbt succé genom att bli rankad världsetta inom ett år. Därefter har han vunnit alla stora golftävlingar man kan deltaga i och dessutom gjort det med stor bravur. Man kan också tillägga att Tiger Woods tjänat över 65 miljoner dollar på golfen och att han har varit gift med svenskan Elin Nordengren. Sedan november 2010 har han dock tappat sin världsetta-ranking på grund av olika omständigheter.

Annika Sörenstam

Annika Sörenstam inledde sin golfkarriär i högstadiet och gymnasiet och blev snabbt duktig inom golfen, vilket gjorde att hon valde att satsa helhjärtat på den. Den professionella golfbanan började år 1992 då hon vann Ladies European Tour och fick därefter snabbt uppsving i golfkarriären som en av de bästa kvinnliga golfspelarna i världen. Fram till hon la ner sin aktiva golfkarriär i maj 2008 hade hon lyckats vinna över sjuttio golftävlingar och lyckats vinna ihop över 20 miljoner dollar.  Efter sin aktiva golfkarriär har hon istället sysslat med andra ting och bl.a. fått kungamedalj och varit sommarpratare i Sveriges Radio. En ytterligare sak som kan nämnas är att Annika Sörenstam har både svenskt och amerikanskt medborgarskap.