En statussport?

Sporten golf har funnit i flera århundraden. Då det förut var rika, välbärgade människor som hade lyxen att unna sig denna avkoppling ar det sedan dess blivit en statussport.

De första tecknen på att golf började formas var från 1400-talet i Skottland. Men det skulle få vänta ända till 1744 då den första golfklubben grundades i Edinburgh. Att golf fortfarande ses som en rikemanssport i många ögon är då det gäller att se ”rätt” ut på banan. Det gäller att använda sig av rätt klubbor och att se respektabel ut när man går runt 18 hål på golfbanan. För, det är en uppvisning och man känner pressen på sig att slå ut en bra och rak boll när man har många ögon på sig. Därav är det viktigt att vara insatt i sporten och även vad man bör ha på sig för kläder. På www.smartguy.se kan du som är i dina bästa år och vill ha trendiga träningskläder shoppa loss. Att se proffsig ut på banan är inga svårigheter – men att få bollen i hål krävs stor övning.

En sport för hälsan

Alla sporter är bra. Men det är många som när de kommer upp i lite högre åldrar som inte orkar hänga med och träna. Då är golf en väldigt behaglig sport då det är mer anslappnande är ansträngande. Sedan beror det så klar på vilket väderlag det är som man beger sig ut i. Vi vet att det är viktigt att röra sig, och att vi ska gå minst 10 000 steg om dagen. När det kommer till golf så klarar vi med råge dagens steg då det tar sina härliga timmar att spela 9, 18 eller 36 hål. Och, bara vi går en halvtimme om dagen så minskar vi risk för viktuppgång och andra sjukdomar som kan smyga sig på när vi blir äldre.

Ta grönt kort och bli bättre

Om vi vill spela tennis eller Squash är det bara att boka en bana oh kanske även låna racket. Sedan är det bara att sätta igång med sin träning. Men, det vackra med golfen är att härmåste du först ta ett grönt kort och sedan vara medlem i någon golfklubb för att ha chans att få spela. Om du inte vadrar runt hela ditt golfande liv på pay-and-play banor. Men då upplever du aldrig det där ortroligt härliga som golfen kan ge.

  • Gå en utbildning för att lära dig de rätta greppen.
  • Det är lätt att bli irriterad om du bara ska försöka lära dig själv på driving rangen. Då kan det lätt sluta med att du ger upp.
  • Hitta en klubb som du gillar så får du mer motivation att ta kortet. Även att gå ut och vara caddy med någon som du vill spela med.

En morot

En härlig morot för att ta grönt kort och börja spela golf är att du kan åka på fantastiska golfresor. Det finns St Andrews i Skottland där du kan få chans att springa på George Clooney på golfbanan. Med sedan finns det fantastiska banor runt om i hela världen. Så, när du väl tagit ditt grönakort – ge dig iväg på en lyxig golfresa – det är du värd!